2 ترفند در پنجره ویرایشگر رجیستری
قصد داریم تا هماکنون به معرفی 2 ترفند کوچک اما کاربردی در پنجره ویرایشگر رجیستری ویندوز (Registry Editor) بپردازیم. آ«کپی کردن آدرس هر کلیدآ» و آ«چپ و راست کردن پنل سمت چپ پنجره رجیستریآ»، عناوین این ترفندها هستند.
برای ورود به پنجره ویرایشگر رجیستری کافی است در پنجره Run، عبارت regedit را وارد نموده و Enter بزنید.
کپی کردن آدرس هر کلید
در صورتی که در حال مشاهده یک کلید رجیستری هستید و قصد دارید مسیر و عنوان این کلید را در جایی کپی کنید، کافی است بر روی این کلید راست کلیک کرده و Copy Key Name را انتخاب نمایید.
حالا به محل مورد نظر مراجعه کنید. با راست کلیک و انتخاب Paste، مسیر و عنوان این کلید را مشاهده خواهید کرد.
چپ و راست کردن پنل سمت چپ پنجره رجیستری
در صورتی که اندازه پنل سمت چپ پنجره رجیستری کوچک است و امکان مشاهده عنوان کامل هر کلید را ندارید میتوانید با استفاده از ماوس و چپ و راست کردن اسکرول پایین این پنجره، محتویات آن را مشاهده کنید.
اما برای انجام این کار به وسیله کیبورد، کافی است کلید Ctrl را بگیرید و دکمههای جهتدار چپ و راست کیبورد را فشار دهید. خواهید دید که این پنل جابجا میشود.

ويندوز 8 را مجازي نصب كنيد

Virtualbox و VMWare از معروفترين نرمافزارهايي است كه براي ايجاد رايانههاي مجازي و نصب سيستمهاي عامل مختلف روي آنها كاربرد دارد.
با انتشار نسخه جديد سيستمعامل ويندوز يعني ويندوز8 نيز بسياري از علاقهمندان تصميم گرفتند تا زماني كه نسخه نهايي آن منتشر شود، توسط اين نرمافزارها بهصورت مجازي نسخهاي از آن را روي رايانه نصب كرده و مورد استفاده قرار دهند؛ اما در موارد بسياري كاربران در مراحل اوليه نصب اين سيستمعامل بهصورت مجازي با پيام خطايي شبيه به پيام زير مواجه شدند:
Your PC needs to restart.Please hold down the power button.
Error Code:.x……5D
پيغام خطاي فوق، از نرمافزارهاي Virtualbox و VMWare نيست بلكه با انجام تغييرات كوچكي در تنظيمات مادر بورد رايانه رفع شدني است.
در حالت كلي براي رفع اين مشكل بايد قابليت No-Execute Memory Protection را فعال كنيد. فعالسازي اين قابليت نيز باتوجه به مادربوردهاي مختلف و نسخههاي نرمافزاري مورد استفاده توسط آنها متفاوت است كه ما در اين مثال چگونگي فعالسازي آن را در حالت كلي براي شما شرح ميدهيم:
1ـ رايانه را روشن كنيد و پيش از بوت شدن سيستمعامل با فشار دادن كليد F2 از روي صفحهكليد، وارد تنظيمات بايوس شويد. (اين كليد با توجه به مادربوردهاي مختلف ممكن است متفاوت باشد. كليدهاي Delete , F2 , F10 از جمله متداولترين كليدها براي ورود به اين تنظيمات بهشمار ميرود.)
2ـ پس از ورود به تنظيمات بايوس، بـــه بـــخش Advanced رفتــــه و CPU Configuration را انتخاب كنيد. (اين بخش در مادربوردهاي Asrock قابل مشاهده بوده و ممكن است در مدلهاي ديگر تفاوتهايي در گزينههاي ذكر شده وجود داشته باشد.)
3ـ گزينه No-Execute Memory Protection را پيدا كنيد و آن را به حالت Enabled تغيير وضعيت دهيد.
4ـ در نهايت به بخش Exit برويد و ضمن ذخيره تغييرات از تنظيمات بايوس خارج شويد.
5 ـ حالا ميتوانيد براحتي ويندوز 8 را با استفاده از نرمافزارهاي Virtualbox و VMWare روي رايانه خود نصب كنيد.

غیرفعال کردن Lock Screen در آ«ویندوز 8آ»

یکی از ویژگیهای جدیدی که در ویندوز 8 وجود دارد آ«صفحه قفلآ» یا آ«Lock Screenآ» است. این صفحه که به هنگام ورود به حساب کاربری در ویندوز نمایش داده میشود در درجه اول برای صفحات نمایش لمسی بهینه شده است. در این صفحه علاوه بر یک تصویر پشتزمینه، اطلاعاتی نظیر تاریخ، زمان و اطلاعرسانیهایی در خصوص سیستم به چشم میخورد. با وجود زیبا بودن این صفحه، وجود آن باعث افزایش مراحل مورد نیاز برای ورود به حساب کاربری در ویندوز خواهد شد. در صورتی که دوست دارید دیگر این صفحه را نبینید و آن را غیرفعال کنید در این ترفند به نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.
بدین منظور:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار داده و در محیط Run عبارت gpedit.msc را وارد نمایید (این کار را میتوانید در صفحه Start نیز صورت دهید).
اکنون در پنجره Local Group Policy Editor از قسمت سمت چپ پنجره به مسیر Computer ConfigurationAdministrative TemplatesControl PanelPersonalization بروید.
حال از قسمت دیگر پنجره بر روی Do not display the lock screen دوبار کلیک کنید.
در پنجره جدید باز شده گزینه Enabled را انتخاب کرده و OK کنید.
اکنون اگر یکبار از حساب کاربری خود خارج شوید خواهید دید به هنگام ورود مجدد، به جای صفحه Lock مستقیماً وارد صفحه Login به ویندوز خواهید شد.

جستجوگر ویندوز 7

چنانچه از ویندوز 7 برای جستجوهایتان استفاده میکنید، حتما تا به حال متوجه شدهاید که عمل جستجو در این سیستمعامل بسیار کند صورت میگیرد. علاوه بر این مورد، پس از جستجو به نتایج دلخواه و مورد علاقهتان نمیرسید. در این مقاله به بررسی چند راهکار برای بهترکردن روند جستجو در داخل ویندوز میپردازیم . بد نیست بعضی از این موارد را امتحان کنید تا به نتایج بسیار متفاوتتری برسید:
برای مدت زمان بسیار طولانی یکی از راههای جستجو، بازکردن پنجره ویندوز اکسپلورر و تایپ عبارت مورد نظر در مستطیل مربوط به آن بود. در این روش شما بندرت نتایج دلخواهتان را میتوانید پیدا کنید. نرسیدن به نتایج دلخواه به این دلیل است که جستجوگر در ویندوز تنها به جستجو در داخل پروندههایی که شما در آنها قرار میگرفتید، بود و کل رايانه را زیر و رو نمیکرد. برای مثال اگر شما پنجره libraries را باز نگه داشته بودید و قصد یافتن موضوع موردنظرتان را داشتید، جستجو تنها در همین پنجره باز انجام میگرفت و دیگر فایلها مورد بررسی قرار نمیگرفت، ولی راهحل پیشنهادی ما به شما این است که چنانچه مطمئن نیستید فایل موردنظرتان دقیقا در کدام قسمت ذخیره شده، منوی start را باز کنید و عمل جستجو را از آن قسمت آغاز کنید. با این کار کل فایلها، فولدرها و برنامههای موجود داخل رايانهتان برای یافتن عبارت مورد نظر بررسی خواهد شد. در ضمن اگر میخواهید نتایج بهتر و دقیقتری به دست بیاورید، با کلیک روی See More Results پنجره دربردارنده نتایج بیشتر را باز کرده و محتویات آن را مشاهده کنید. اگر فکر میکنید از طریق جستجوگر ویندوز میتوانید این مسیر را در زمان کوتاهتری طی کنید، باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید.
جستجوی محتویات فایلها
به صورت خودکار ویندوز، محتویات فایلهایتان را جستجو خواهد کرد؛ یعنی چنانچه عبارت موردنظرتان در یک پرونده قرار دارد ولی اسم فایل آن دقیقا مشابه آن عبارت نیست، در نتایج حاصل از جستجو، آن پرونده را خواهید دید. این شیوه از جستجو همیشه شما را به نتایج دلخواه نمیرساند، بنابر این بهتر است پنجره جستجوی ویندوز را باز کنید و به قسمت organize بروید. در بخشFolder and Search Options سراغ search tab بروید. سپس عبارت موردنظرتان را در گزینه Always search file names and contents وارد کنید.
البته این را اضافه کنیم که این راهکار برای برخی کاربران چندان مناسب عمل نمیکند، زیرا آنها را به نتایج دلخواهشان نمیرساند. برای بهتر شدن نتایج مورد نظر این دسته از کاربران بهتر است بعد از انجام تمام موارد بالا، در مرحله پایانی دومین گزینه را انتخاب کنند؛ چرا که این روش کل محتویات و اطلاعات و تمام فایلهای موجود در حافظه را زیر و رو کرده تا مطلب مورد نظر را پیدا کند. به همین دلیل به نظر میرسد این، همان روشی است که به دنبال آن هستید، پس پیشنهاد میکنیم این روش را حتما یکبار به صورت آزمایشی انجام دهید و نتایج به دست آمده را مشاهده کنید.
انتخاب نوع فایل برای جستجوی محتویات
حالا که میتوانید حتی داخل محتویات فایلهایتان را نیزجستجو کنید، حتما تا به حال متوجه شدهاید که جستجوی برخی از فایلها به آسانی صورت نمیگیرد. به بیان دیگر، چنانچه شما عبارت موردنظرتان را برای انجام عمل جستجو تایپ کرده باشید، ویندوز سراغ فایلهای خاص نمیرود؛ برای مثال فایلهایی از نوع conf. و sh. به هیچ عنوان مورد بررسی قرار نمیگیرد. این کار یعنی عملیات جستجویتان ناقص انجام میشود. برای حل این مشکل و پیدا کردن فایل و تمام محتویات موجود در آنها، به منوی Start بروید و سپس عبارت Indexing options را جستجو کنید. اولین نتیجه بهدست آمده را انتخاب کنید، سپس روی دکمه جستجوی پیشرفته کلیک کنید. در تب مورد نظر میتوانید نوع جدید فایلهایتان را انتخاب کنید. نتایج بهدست آمده از این متد جستجو برای شما بسیار فوقالعاده خواهد بود، چرا که در این روش ریز پروندههای موجود در رایانهتان بررسی میشود و در دسترس شما قرار خواهد گرفت. چنانچه علاقه نداشته باشید نوع خاصی از فایلها را بررسی کنید، میتوانید نوع فایل مورد نظرتان را از آن قسمت پاک کنید.
فهرست تمام فولدرها
ویندوز به صورت خودکار تشخیص میدهد که شما قصد دارید فهرست فولدرهای موجود در کدام قسمتها را مشاهده کنید. این، یعنی داخل Start Menu، Users folder و فایلهای آفیستان عمل جستجو انجام میگیرد؛ پس اگر شما فولدر جدیدی را به قسمت User folder اضافه کردهاید یا مطلب مورد استفادهای را در درایوتان قرار دادهاید، میتوانید نام آن فولدر را به یکی از دو روش زیر به فهرست اسامیتان اضافه کنید. در هر حال این را هم بخاطر داشته باشید که هرقدر تعداد این فولدرها بیشتر شود، زمان لازم برای انجام جستجوي داخل ویندوزتان بیشتر خواهد شد. پس کل درایو c رایانهتان را برای انجام جستجو انتخاب نکنید، بلکه فایلهای مورد نظرتان را با دقت انتخاب كنيد تا هم عمل جستجو سریعتر انجام گیرد و هم نتایج بهدست آمده بیشتر به دردتان بخورد.
آسانترین راه، اضافه کردن مطالب مورد نظر به قسمت library تان است؛ زیرا ویندوز خود به خود نام فایلهای موجود در این قسمت را فهرستوار ارائه خواهد کرد. پس یا یک کتابخانه جدید ایجاد کنید یا به قسمت Properties بروید تا بتوانید فولدرهای جدید به آن اضافه کنید. بنابراین خواهید دید که آن فولدر به صورت خودکار به فهرست تان اضافه خواهد شد.
راهحل دیگر رفتن به قسمت Indexing option و کلیک روی دکمه Modify برای اضافهکردن فولدر جدید به فهرست است.
تایپ در قسمت جستجو با انجام عمل فیلتر
اگر میخواهید محتویات فولدری خاص را جستجو کنید، جستجو داخل باکس مخصوص به ویندوز اکسپلورر فیلترهای خاص را برایتان ایجاد میکند. برای نمونه فیلترهایی چونData Modified، Kind و Type میتوانند برای داشتن جستجویی کامل به کارتان بیاید، البته این فیلترها با توجه به نوع فایلی که مدنظرشماست، تغییر میکند. اگر فیلتری را لازم دارید که در این قسمت موجود نیست، میتوانید نام فیلتر مورد نظر را در آن تایپ کنید. این روش مشابه متد جستجو در گوگل است، یعنی میتوانید از عبارتهایی مانند And و Or یا دیگر کلمات مشابه آنها استفاده کنید.

آموزش حل مشکل تایپ فارسی در ویندوز ۸
پس از نصب ویندوز ۸ یکی از مشکلاتی که حتماً با آن روبرو شده اید ، مشکل تایپ فارسی بوده است. بیشتر کاربران پس از اضافه کردن زبان فارسی به قسمت زبان های قابل استفاده با صفحه کلید ویندوز متوجه می شوند که در صفحه کلید استاندارد فارسی سیستم عامل ویندوز ۸ تعدادی از حروف فارسی مثل “پ†، “ژ†، “گ†و … جابه جا شده اند و در هنگام تایپ این جابجایی حروف مشکل ساز است. در این آموزش به چگونگی رفع مشکل تایپ فارسی در ویندوز ۸ میپردازیم.

چگونگی اضافه کردن زبان فارسی در ویندوز ۸
ابتدا بهتر است برای اینکه با چگونگی اضافه کردن زبان فارسی برای تایپ در ویندوز ۸ توسط صفحه کلید آشنایی پیدا کنید نگاهی به مراحل این کار بیندازیم. در زیر مراحل انجام این کار یک به یک نمایش داده شده است.
۱. در گوشه پایینی راست تصویر کلیک سمت راست کنید و گزینه Control Panel را از منوی مخفی باز شده انتخاب کنید.
۲. در پنجره Control Panel از قسمت “Clock, Language, and Region†گزینه add a language را انتخاب کنید.
۳. در صفحه باز شده با کلیک بر روی دکمه add a language لیست زبان های موجود برای استفاده به عنوان صفحه کلید در ویندوز ۸ نمایش داده می شود. تنها کافی است گزینه Persian ( فارسی ) را انتخاب کرده و بر روی دکمه Add در پایین صفحه کلیک کنید.
با انجام مراحل بالا زبان فارسی به صفحه کلید های قابل استفاده در هنگام تایپ ویندوز شما اضافه می شود که با استفاده از دکمه میانبر Ctrl + Shift در هنگام تایپ می توانید از این زبان استفاده کنید. اما همانطور که گفتیم در این صفحه کلید فارسی که در پایین نیز مشاهده می کنید تعدادی از حروف فارسی جابهجا شده اند که طریقه رفع این مشکل را در پایین می توانید ببینید.
تغییر صفحه کلید فارسی ویندوز ۸ به حالت قبلی
اما برای اینکه حروف جابهجا شده در صفحه کلید فارسی ویندوز ۸ به حالت قبلی خود که در ویندوز ۷ و نسخه های قبلی ویندوز بوده اند برگردد ، مراحل زیر را انجام می دهیم.
۱. از Control Panel ویندوز گزینه Change input methods که در زیر گزینه â€Clock, Language, and Region†نمایش داده می شود را انتخاب کنید.
۲. در پنجره ظاهر شده بر روی گزینه options زبان فارسی کلیک کنید.
۳. در پنجره ظاهر شده بر روی گزینه Add an input method کلیک کنید و سپس گزینه Persian را انتخاب و بر روی دکمه Add کلیک کنید.
۴. در مرحله آخر نیز کافی است گزینه Persian Standard با کلیک بر روی گزینه remove از لیست input method حذف کنید و بر روی دکمه Save کلیک کنید.
همانطور که حتماً متوجه شده اید مشکل اصلی در هنگام تایپ با زبان فارسی در نسخه جدید مایکروسافت ویندوز input method جدیدی است که توسعه دهندگان این بخش با نام Persian Standard تولید کرده اند که البته در صورتی که بخواهید می توانید از همین صفحه کلید نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای استفاده از نیم فاصله برای نوشتن کلماتی مانند “میدانم†بجای “می دانم†نیر در هر دو نوع صفحه کلید فارسی ویندوز ۸ می توانید از کلید Shift + Space برای درج نیم فاصله استفاده کنید.